Notícia

Notes- resum tercera sessió de treball del GT4: Innovació de les Agendes Urbanes Locals

La tercera sessió de treball del Grup de Treball 3: Governança a les Agendes Urbanes Locals, va tenir lloc de forma telemàtica el 6 de març de 2025. Aquesta sessió va estar dedicada a aprofundir en temes de governança interna, externa, models de governança i els processos de participació.

 

Detalls del contingut desenvolupat en cada apartat de la sessió:

La sessió va començar amb una introducció general sobre l'estructura i l'índex de la tercera Sessió de Treball per part de la coordinadora de la sessió. Es va explicar l'ordre del dia i els objectius de la reunió, enfocats en la governança a les Agendes Urbanes Locals.

El segon punt tractat en la Sessió de Treball es va focalitzar en la governança interna. Es va discutir sobre les característiques claus de la governança interna necessàries per garantir l'èxit de les Agendes Urbanes Locals. L'Agenda Urbana d’Ermua va ser presentada com un exemple de model sòlid de governança interna. Els participants van compartir estratègies sobre la creació d'un grup o comissió dedicada a la gestió, implementació i seguiment de l'AUL, així com la definició de mecanismes de coordinació entre diferents àrees municipals.

El tercer punt de la sessió va abordar com gestionar la governança externa. Es va destacar la importància d'incorporar els agents locals als processos de les AUL, amb l'Agenda Urbana d’Aranda de Duero citada com a exemple inspirador per als seus processos participatius integrals i constants. Es va discutir sobre com potenciar la participació ciutadana i la implicació de diversos col·lectius en el desenvolupament de la ciutat.

El debat general de la sessió es va centrar en els models de governança i els processos de participació. En aquest punt, els participants van debatre sobre els seus models de governança, compartint experiències i suggerint millores en la manera com s'articulen internament i com s'implica la comunitat en els processos.

També es va debatre sobre els processos de participació en el marc de les AULs dels municipis participants, discutint estratègies per mantenir la comunicació activa i efectiva en totes les fases de l'AUL.

Finalment, es va acordar que el material resultant d'aquest grup de treball serà una guia sobre governança a les AUL. Es va presentar un guió del futur manual que inclou un marc teòric i bones pràctiques sobre governança a les AULs, destacant eines de participació ciutadana i normatives rellevants. Es van recollir les propostes dels participants pel que fa a aquest document per a crear una guia d’acord amb les necessitats i punts de vista dels ens que formen part del GT.

Agraïm a tots els participants per la seva contribució activa i els insights proporcionats durant la sessió. Aquestes sessions són part del compromís de la XAUL per donar suport als ens en el seu procés de disseny de les AULs, fomentant el treball col·laboratiu i l'aprenentatge compartit.

Descarrega la presentació de la sessió.

Afegeix un nou comentari